0318-727828 | 06-20285267 | info@goochelaar-amsterdam.nl

Goochelshow in Amsterdams theater

Het publiek zit op de rode pluchen stoelen, het zaallicht dimt en het theatergordijn gaat open... Een goedlachse goochelaar maakt zijn entree en al gauw zijn de eerste goocheltrucs een gegeven. Michel is een echt podiumbeest. Met een glimlach op zijn gezicht neemt hij de theaterbezoekers mee naar een fictieve wereld waar het onmogelijke heel even mogelijk lijkt. Deze magische show in het theater van Amsterdam zal veel stof doen opwaaien!

Goochelen in de schouwburg
Binnen de goochelkunst is het theater veelal het terrein van een illusionist. Dat is een goochelaar in het groot. Denk hierbij aan spectaculaire trucs met rook, vuur en licht- en geluidseffecten. Bekende Nederlandse illusionisten zijn Hans Klok, Christian Farla, Magic Unlimited - Oscar, Renzo & Mara, Marcel Kalisvaart - Magus Utopia, Scott & Muriel en Sittah. Zij laten mensen verdwijnen, verschijnen, zweven en zagen ze door; imposante illusies die vaak alleen op het toneel kunnen worden uitgevoerd.

Ook manipulatoren werken op het toneel. Een manipulator is een goochelaar die voornamelijk gebruikmaakt van vingervlugheid. Dat is de meest elementaire vorm van magie. Namen van grote Nederlandse goochelkunstenaars zijn Fred Kaps, Richard Ross en Ger Copper. Manipulatie, uitgevoerd op een podium, zie je in Nederland zelden. Wil je een manipulator in actie zien? Bezoek dan eens een door de Nederlandse Magische Unie (NMU) georganiseerd goochelkampioenschap.

Goochelaars doen kleine trucs, bijvoorbeeld met een bankbiljet, een kaartspel of een horloge. Vaak worden deze trucs aan tafel vertoond. Michel is in staat om met relatief kleine attributen een volwaardig theaterprogramma te verzorgen. Als toneelgoochelaar presenteert hij een humoristische, interactieve show van 15 tot 30 minuten. Desgewenst deels op muziek. Zijn theateract is geschikt voor kleine en middelgrote theaterzalen, tot ongeveer 500 toeschouwers.

Ook in de foyer van een theater kan goochelaar Michel zijn kunsten laten zien. Als rondlopende goochelaar mengt hij zich onder de mensen en vertoont hij korte, persoonlijke goochelacts. Leuk als onderdeel van een theaterarrangement. Bezoekers worden dan voor of na de voorstelling verrast met magische gebeurtenissen. Goochelen in de pauze komt - o.a. vanwege de beperkte tijd - over het algemeen minder goed uit de verf.

Een entree-act, als goochelende portier bij de ingang van het theater, behoort ook tot de mogelijkheden. Michel doet zich dan voor als gastheer; hij heet de bezoekers welkom. En passant neemt deze kunstenaar zogenaamd de rol van beveiliger voor zijn rekening en haalt hij allerlei vreemde voorwerpen bij mensen uit hun tassen. Al gauw wordt duidelijk dat de bewaker aanwezig is voor entertainmentdoeleinden. Dit is dé manier om een feestavond extra feestelijk te laten beginnen.

Michel is de huisgoochelaar van een aantal theaters in Nederland, waaronder Koninklijk Theater Carré Amsterdam. In laatstgenoemde schouwburg is hij meerdere keren per jaar te gast. Hij verzorgt dan het voorprogramma - soms in de vorm van een magische dinnershow - van spetterende shows zoals het Wereldkerstcircus en Pippin. Michel werkte ook in het Tobacco Theater in de Nes en in de grote zaal van bioscoop Tuschinski.

Geďnteresseerd in een met goocheltrucs gevulde theatervoorstelling of ander entertainment voor in een theater? Neem vrijblijvend contact op.

Bent u op zoek naar informatie over Amsterdamse theaters? Lees hieronder de beschrijvingen van verschillende schouwburgen in onze hoofdstad.

Koninklijk Theater Carré
Koninklijk Theater Carré behoort tot de mooiste theaters van Nederland. De aan de Amstel gelegen schouwburg werd gebouwd als circustheater, in opdracht van Oscar Carré. Op 3 december 1887 openden de deuren. Aanvankelijk werden er uitsluitend circusvoorstellingen gegeven. Later bood Carré ook een podium aan andere disciplines zoals ballet, cabaret, musical, muziek en theater. Talloze artiesten traden er op, waaronder Snip & Snap, Toon Hermans en Hans Klok.